Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отговори на запитване на

...
Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отговори на запитване на
Коментари Харесай

Кремъл : Западните спекулации за Пригожин са абсолютна лъжа

Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков отговори на запитване на журналисти относно известията за присъединяване на Кремъл в злополуката на самолета на Евгений Пригожин, при която, както наподобява, е умрял създателят на ЧВК Вагнер, написа съветската работа на Би Би Си.

" Сега има доста спекулации към тази злополука, към трагичната гибел на пасажерите на самолета, в това число Евгений Пригожин. Разбира се, на Запад всички тези спекулации се показват под избран ъгъл. Всичко това е безспорна неистина ", отговори Песков, отговаряйки на въпрос на сътрудник на BBC.

Смъртта на Пригожин към момента не е публично доказана. Росавиация заяви, че той е бил на борда на разрушилия се на 23 август частен аероплан. Министерството на изключителните обстановки удостовери гибелта на всички, които са били на борда. Огледът на телата на починалите не е завършил.

Приканвайки публицистите да " разчитат на обстоятелства " , Песков съобщи, че " към момента няма доста обстоятелства, те занапред ще се обясняват в хода на следствените дейности ".

Що се отнася до бъдещето на ЧВК " Вагнер " , Песков не можа да каже нищо и единствено предложи тази организация да се назовава група " Вагнер ", а не ЧВК, която сякаш

Песков към момента не знае дали Путин ще участва на погребението на Пригожин. " Факт е, че ние с вас не знаем какъв брой време ще отнемат нужните експертизи и нужните дейности, свързани с следствието. Затова в този момент, когато няма дати за заравяне и по този начин нататък ", сподели представителят на Кремъл. " Единственото, което мога да кажа, е, че в този момент президентът има много претрупан работен график ", добави Песков, отговаряйки на въпрос дали ще участва на погребението.
 Русия се скара на Байдън за изявления по злополуката на Пригожин
Русия се скара на Байдън за изявления по злополуката на Пригожин

Подобни мнения илюстриратират пренебрежението на Вашингтон към дипломацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР